Sebze Güveç
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Yarım karnabahar
2adet patlıcan
2adet kabak
5-6dal brokoli
1adet enginar
1adet soğan
4adet domates
2adet çarliston biber
2adet havuç
3adet patates
1 baş sarımsak
pul biber
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün sebzeleri temizledikten sonra doğrayın, bunları güveç kabına yerleştirin. Baharatlarını ayarlayın, üzerine bir miktar sıcak su dökün. Güvecin üzerini folya ile kapatın. Bu kabı öncelikle harlı ocak üzerinde bir süre pişirin; ardından 190 derecelik fırına koyun. Sebzeler iyice yumuşayınca fırından çıkartın sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Sebze Güveç tarifi, Sebze Güveç nasıl hazırlanır, Sebze Güveç nasıl yapılır, Sebze Güveç yemek tarifi, Sebze Güveç yapılışı