Armutlu Turta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet yumurta
4 adet armut
4bardak un
125gr margarin
1 tatlı k.kabartma tozu
5kaşık toz şeker
1bardak ceviz içi
1tatlı kaşığı tarçın
1tatlı kaşığı tereyağı




HAZIRLANIŞI

Armutların kabuklarını soymadan küp küp doğrayın tavada kısık ateşte sotelemeye alın. Biraz sotelendikten sonra üzerine toz şeker, tereyağı ve tarçını ekleyin. Suyunu çekince içine cevizleri de ekleyin, soğumaya bırakın.

Hamuru için yumurtaları derin bir kap içine kırın.(birinin sarısını üzeri için ayırın.) Kabın içine yumuşamış margarini ve toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca hamurun yaklaşık 3’ te birini ayırın; geri kalanı kullanacağınız kalıbınıza göre açın. Kalıbın tabanını yağlayıp biraz un serpin ki hamur yapışmasın. Hamuru kalıba yerleştirip kenarlarını dışa doğru taşırarak havuz oluşturun. Dışa taşanları kesin. İçine armutlu iç harcı yayın. Ayırmış olduğunuz hamurdan elinizle yuvarlayarak ince uzun silindirler çıkartın; bunları çaprazlama olaraktan malzemenin üzerine dizin. Yumurta sarısı sürerek 180 derede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Armutlu Turta tarifi, Armutlu Turta nasıl hazırlanır, Armutlu Turta nasıl yapılır, Armutlu Turta yemek tarifi, Armutlu Turta yapılışı