Denizci Usulü Balık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg balık eti(levrek, kefal, mercan kırlangıç olabilir)
2adet soğan
4diş sarımsak
½ demet kereviz yaprağı
1demet dereotu
1demet maydanoz
2,5bardak su
1,5bardak balık suyu
1,5fincan zeytinyağı
1kaşık un
1adet limon
kırmızıbiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın. Buraya 1adet soğan, maydanoz, dereotu ve kereviz yapraklarından koyun. Tuzu ve suyu ayarlayıp kuvvetli ateşte haşlayın. Kapağını kapatmayın ki üzerinde biriken köpüğü ayırabilesiniz. Haşlanan balıkları delikli kepçe kullanarak örselemeden bir tabağa alın; kalan suyunu süzün. Tencereye yağı koyup kızdırın, unu kavurun; rengi dönünce balık suyundan ekleyin. Sürekli karıştırarak koyuşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tabağa aldığınız balıkların üzerine ince kıyılmış soğan, dereotu ve maydanoz serpin, limon sıkın, baharat ekleyin en sona da ılınan sosu ekleyip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Denizci Usulü Balık tarifi, Denizci Usulü Balık nasıl hazırlanır, Denizci Usulü Balık nasıl yapılır, Denizci Usulü Balık yemek tarifi, Denizci Usulü Balık yapılışı