Peynirli Pide
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4bardak un
1 paket kuru maya
alabildiği kadar su
300 gr. küflü peynir
1adet soğan
1 tutam maydanoz
Tereyağı
1 tatlı k. tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kap içine elenmiş unu koyun az tuz ile karıştırıp ortasını açın, buraya kuru maya dökün. Mayanın üzerine ılık su ilave edin, yavaşça karıştırarak eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Bundan 7 beze çıkartın ve merdane ile orta boyda açın.
İç harcı için bir kap içinde küflü peyniri, ince doğranmış soğanı ve kıyılmış maydanozu karıştırın, harmanlansın.
Bezelerin içine peynirli iç harçtan pay edin. Pidenin uçlarını ıslatın ve kenarlarını kapatın. (kayık şeklini alsınlar) ardından bunları yağlanmış tepsiye dizin ve 30dk dinlenmeye bırakın. Mayası gelince 250derecelik fırında 20dk pişirin. Fırından çıkartır çıkartmaz orta kısmına tereyağı parçacıkları koyun erisin, sıcak olarak servis edin.