Şehriyeli Tavuk Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1.5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz

5 kişilik




HAZIRLANIŞI

Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.
Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.
Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın.
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifi, Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Şehriyeli Tavuk Çorbası yemek tarifi, Şehriyeli Tavuk Çorbası yapılışı