Bezelye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1adet soğan
1diş sarımsak
2kaşık margarin
Yarım limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1kutu çiğ krema
6 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Yağ hafifçe kızdırın, ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Ocağın altını kısarak tencereye su ilave edin. İçine limon suyu ve kıyılmış maydanozu katın, tuzunu ayarlayın kaynasın. Kaynayan suya bezelyeleri atın. 15dk kadar ara ara karıştırılarak bezelyeler yumuşayana kadar pişirin; pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çektirin; ardından buraya karıştıra karıştıra kremayı ilave edin. Tekrar ocağa oturtup 1-2 taşım da bu şekilde kaynattıktan sonra servis tabağına çıkartın.

Anahtar Kelimeler: Bezelye Çorbası tarifi, Bezelye Çorbası nasıl hazırlanır, Bezelye Çorbası nasıl yapılır, Bezelye Çorbası yemek tarifi, Bezelye Çorbası yapılışı