Ezogelin Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 çorba k.kırmızı mercimek
3 çorba k.pirinç
3 çorba k.bulgur
3 çorba k.un
2 çorba k.salça
3 çorba k.tel şehriye
1 çorba k.tereyağı
1adet soğan
pul biber
su
sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

İlk olarak mercimek, pirinç ve bulguru ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Diğer tarafta tereyağını eritin; içine sıvıyağını ekleyin ve doğranmış soğanı burada kavurun. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre karıştırarak soteledikten sonra üzerine şehriye ekleyin. Sonrasında içerisine salçasını karıştırın ve kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca ocağın altını kısarak tencereye önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynamaya bırakın. Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

Anahtar Kelimeler: Ezogelin Çorbası tarifi, Ezogelin Çorbası nasıl hazırlanır, Ezogelin Çorbası nasıl yapılır, Ezogelin Çorbası yemek tarifi, Ezogelin Çorbası yapılışı