Zeytinyağlı Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2500 gr. dolmalık lahana
200 gr. pirinç
7 adet soğan
3/4 bardak zeytinyağı
1kaşık çam fıstığı
1kaşık kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Yenibahar
Karabiber
Tuz




HAZIRLANIŞI

Lahananın ortasındaki göbek kısmını yuvarlak keserek çıkarın ve içinde 5 bardak su olan tencereye koyun, üzerlerine de tuz ilave ederek kuvvetli bir ateşte kaynatın ve sonra sudan çıkararak soğumaya bırakın.

Lahanalar soğuduktan sonra, damarlı sert kısımlarını bir bıçakla kesin ve el büyüklüğünde parçalara bölün. Koparılan damarlı kısımları dolmayı pişireceğiniz tencerenin alt kısmına döşeyin.

Başka bir kap içinde pirinci tuzlu ılık suda ıslatın, rengi dönünce bol suda yıkayıp nişastasını akıtın.

Bir tencere içinde zeytinyağını kızdırın, doğranmış soğanları, çam fıstığı ile karıştırarak kavurun. Soğanın rengi dönünce buraya süzmüş olduğumuz pirinçleri koyarak karıştırın ve 10 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak su dökün. Kuş üzümü, yenibahar ve toz şekeri de ilave ederek, pirinçler suyunu çekene kadar 15 dakika daha pişirin ve ılınması için bir kenara bırakın.

İç harcı ılındığında lahana yapraklarını alarak, bunların baş taraflarına hazırlamış olduğunuz harçtan pay edin(1kaşık) yanlarını üzerine kapattıktan yuvarlayarak sarın ve her dolmayı düzenli bir şekilde tencereye yerleştirin. Sonra tenceredeki dolmalara 1,5 bardak su katarak, üzerine bir tabak kapatın ve dolmalar suyunu çekinceye kadar 45 dakika pişirin ve dolmalar soğuduktan sonra tabağa alarak servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Lahana Dolması tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Lahana Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması yapılışı