Akdeniz Usulü Domates Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak domates suyu
1çay bardağı arpa şehriye
1bardak et suyu
3kaşık margarin
3kaşık un
2bardak süt
Tuz-karabiber
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerede margarini eritip, içine unu ilave edin, unun kokusu gidinceye kadar karıştırarak kavurun.
Unun rengi dönünce ocağı kısıp sırasıyla, et suyunu, domates suyunu, ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra, orta ateşte kaynatmaya başlayın.
Çorba kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi tencereye dökün; tencerenin ağzı açık olarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuzunu biberini ayarlayın. Çorba pişince servis tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Akdeniz Usulü Domates Çorbası tarifi, Akdeniz Usulü Domates Çorbası nasıl hazırlanır, Akdeniz Usulü Domates Çorbası nasıl yapılır, Akdeniz Usulü Domates Çorbası yemek tarifi, Akdeniz Usulü Domates Çorbası yapılışı