Borani
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 demet pazı veya pancar
200 gr. kıyma
2adet soğan
2kaşık domates salçası
1,5 su b. haşlanmış börülce
1kaşık tereyağı
sıvıyağ
tuz, karabiber
su
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağları kızdırın, burada soğanları kavurun; soğanlar sararınca kıymayı ilave edip 5dk çevrildikten sonra üzerine salçayı karıştırın. Üzerine börülceyi ve ince doğradığınız pazıyı ekleyin. Tuzunu baharatını ayarladıktan sonra çok az sıcak su verilip pişmeye bırakılır.
Anahtar Kelimeler: Borani tarifi, Borani nasıl hazırlanır, Borani nasıl yapılır, Borani yemek tarifi, Borani yapılışı