Aşure

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr aşurelik buğday
1çay bardağı pirinç
1bardak süt
700gr şeker
½ bardak fasulye
½ bardak nohut
1fincan dolmalık fıstık
1fincan kuş üzümü
1adet portakal kabuğu
15adet kuru kayısı
15adet kuru incir
1kaşık mısır nişastası
1adet nar
½ bardak gül suyu




HAZIRLANIŞI

Bakliyatı bir gün önceden ıslatın, ertesi gün gazı çıksın diye biraz haşlayın. Ayrı bir tencere içinde buğdayı pirinçle birleştirin, diğer bakliyatları da ilave ederek pişirmeye başlayın. Kaynayınca ocağın altını kısın karıştıra karıştıra diğer malzemeleri ilave edin kuş üzümü, dolmalık fıstık, incir, kayısı, portakal kabuğu. Buğday iyice pişince şekeri katın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Kıvamına göre suda eritilmiş mısır nişastası katın.
Kıvamı gelince içine sütü katın kaynasın. Sütün kaynamasının ardından ocağı kapatın ve gül suyu katın. Aşureyi karıştırın ve ayrı kaselere koyun. Üzerini nar taneleriyle süsleyin. Arzu ederseniz ceviz, badem veya kuru üzüm kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Aşure tarifi, Aşure nasıl hazırlanır, Aşure nasıl yapılır, Aşure yemek tarifi, Aşure yapılışı