Gerdan Böreği
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
yoğurt
margarin
4 adet yufka
koyun gerdanı
3 diş sarmısak
karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Gerdan Böreği tarifi, Gerdan Böreği nasıl hazırlanır, Gerdan Böreği nasıl yapılır, Gerdan Böreği yemek tarifi, Gerdan Böreği yapılışı