Rumeli Paçası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kaşık margarin
3 kaşık un
1adet yumurta
1çay kaşığı tuz
4bardak et suyu
1tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Sosu için
100gr kıyma
Çeyrek paket margarin
1kaşık salça




HAZIRLANIŞI

Sarımsakları iyice dövün. Yumurtayı, unu, tuzu, dövülmüş sarımsakları bir tencerede et suyuyla beraber karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.
Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sos döküp sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Rumeli Paçası tarifi, Rumeli Paçası nasıl hazırlanır, Rumeli Paçası nasıl yapılır, Rumeli Paçası yemek tarifi, Rumeli Paçası yapılışı