Pirpirim Aşı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr kuşbaşı et
1kg pirpirim
1çay bardağı nohut
1çay bardağı bulgur
1çay bardağı börülce
1çay bardağı yeşil mercimek
1adet soğan
3diş sarımsak
2 kuru kırmızı biber
2kaşık tereyağı
1tatlı k. nar ekşisi
karabiber, kırmızı biber
tuz, nane
sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Tencerede sıvıyağı kızdırın. Üzerine eti, doğranmış soğanı, sarımsakları ilave edin. Etleri yarı kıvamda pişirin. Üzerine nohut(akşamdan ıslatmış olun), bulgur, börülce, yeşil mercimeği ve kuru kırmızı biberi ilave edin, 1-2 karıştırıp nar ekşisini de katın. Az miktarda sıcak su döküp, tuzunu ayarlayın. Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin. Pişen yemeğinizi servis tabağına alın. Üzerine naneli sosu döküp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Pirpirim Aşı tarifi, Pirpirim Aşı nasıl hazırlanır, Pirpirim Aşı nasıl yapılır, Pirpirim Aşı yemek tarifi, Pirpirim Aşı yapılışı