Kereviz Püresi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kereviz
1demet Maydanoz
2çay bardağı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Adet Limon (dilimlenmiş)
125 gr. Margarin
1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)
Tuz




HAZIRLANIŞI

Maydanozun saplarını ayırın, yıkayın, süzün. Sıvı yağı bir tavada ısıtın, iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Kerevizin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede kerevizleri, üstünü örtecek kadar su, 1kaşık limon suyu ve az tuz ile beraber 20 dakika ağzı kapalı olarak haşlayın.
Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün. Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika çektirin. Bu püreyi et ile beraber servise sunabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Kereviz Püresi tarifi, Kereviz Püresi nasıl hazırlanır, Kereviz Püresi nasıl yapılır, Kereviz Püresi yemek tarifi, Kereviz Püresi yapılışı