Domates Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg. kıyma
1/2 çay bardağı pirinç
1 büyük baş soğan
1,5kg domates
125 gr. tereyağı (margarin) veya sıvıyağ
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon




HAZIRLANIŞI

Bir kapta kıyma, ince kıyılmış soğan ve yağ ateşte karıştırarak kavrulur. Soğanlı et kavrulduktan sonra yıkanmış pirinç ilave ederek kısa bir süre için kavurma işlemine devam ediniz. Ateşten alındıktan sonra kabukları soyulmuş ince doğranmış bir domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek hep birlikte karıştırın. Kalan domatesten yuvarlak kapaklar keserek, içlerini oyun. Hazırladığınız harcı buraya pay edin ve düzgünce tencereye dizin. Tencereye sıcak su ilave edip ve orta ateşe pişirmeye başlayın. Domatesler yumuşadığında sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Domates Dolması tarifi, Domates Dolması nasıl hazırlanır, Domates Dolması nasıl yapılır, Domates Dolması yemek tarifi, Domates Dolması yapılışı