Çerkez Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak mısır
1bardak aşurelik buğday
tavuk suyu
Terbiyesi için
1bardak yoğurt
2adet yumurta
1kaşık Un
üzeri için
1adet tavuk göğsü
tuz nane
sıvıyağ tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tavukgöğsünü bol suda haşlayın. Bir kapta aşurelik buğdayı haşlayın. Haşlanan tavuğu tencereden alıp suyunun içine de mısırları ilave edip haşlamaya alın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları suyunu süzüp buraya ilave edin. Bu arada yoğurt, yumurta sarısı ve un ile terbiyeyi hazırlayın. Önce az soğuk su; ardından da bir kepçe kadar çorbanın suyundan ilave ederek kıvamını ayarlayın. Bunu kaynayan çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Daha sonra didiklenmiş tavuk etini çorbanıza ekleyin. Başka bir tavada tereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. En son sosu üzerine gezdirin.