Fındıklı Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
1bardak tozşeker
1bardak süt
1adet yumurta
2kaşık tereyağı
1paket kuru maya
1paket vanilya
İç malzemesi için
1,5 bardak fındık
2adet yumurta beyazı
1çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için
1 çay b. pudra şekeri
reçel




HAZIRLANIŞI

Unu karıştırma kabına alın; içine maya, toz şeker ve vanilyayı karıştırarak harmanlayın. Ardından ortasını havuz şeklinde açın; buraya yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. . Diğer taraftan iç harcı hazırlayın; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Yumurta aklarını pudra şekeri ile çırpın, şekeri eriyince kırmış olduğunuz fındıkları ekleyerek iç harcı hazırlayın. Hamurunuzu tezgah üzerine serin bir merdane ile düzleştirin; harcı hamurun uç kısımlarına gelmeyecek şekilde üzerine yayın ve rulo yapın. Ruloyu mümkünse kare bir kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına inecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel sürüp pudra şekeri serperek servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Fındıklı Kek tarifi, Fındıklı Kek nasıl hazırlanır, Fındıklı Kek nasıl yapılır, Fındıklı Kek yemek tarifi, Fındıklı Kek yapılışı