Denizci Usulü Midye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

80adet iç midye
3bardak su
1adet küçük soğan
4diş sarımsak
1tatlı kaşığı un
1fincan zeytinyağı
1,5bardak balık suyu
1adet limon
maydanoz
dereotu
tuz
kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

Suyu bir tencerede kaynatıp 1tatlı kaşığı tuz katın ve harlı ateşte 3dk iç midyeleri haşlayın. Yumuşayan midyeleri delikli kepçe ile ayrı bir kaba alın. Ayrı bir tencere içinde zeytinyağını kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce balık suyunu ilave edin koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince midyeleri buraya katın. Soğanı ve sarımsağı rende yapın, ufak bir tavada az yağda kavurun kıyılmış maydanoz ile dereotunu ekleyin, kırmızıbiberi serpip limonu sıkın. Bu karışımı midyelere bulayarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Denizci Usulü Midye tarifi, Denizci Usulü Midye nasıl hazırlanır, Denizci Usulü Midye nasıl yapılır, Denizci Usulü Midye yemek tarifi, Denizci Usulü Midye yapılışı