Karışık Turşu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet kırmızıbiber
5adet yeşil domates
3adet havuç
1kg lahana
5adet sivri biber
7-8diş sarımsak
1,5 su bardağı üzüm sirkesi




HAZIRLANIŞI

Havuçları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Lahanayı yıkayıp doğrayın. Yıkanmış sivribiberlerle birlikte bütün malzemeleri bir gece önceden sirkeli tuzlu suda bekletin.(1litre sirke içine 10kaşık kaya tuzu) Sebzeler suyunu çekmiş ve yumuşamış olur. Sirke, tuz, sarımsak ve suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

Anahtar Kelimeler: Karışık Turşu tarifi, Karışık Turşu nasıl hazırlanır, Karışık Turşu nasıl yapılır, Karışık Turşu yemek tarifi, Karışık Turşu yapılışı