Dovga Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4kaşık pirinç
1bardak haşlanmış nohut
1 tutam ıspanak
5 yeşil soğan
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
su, tuz
Terbiyesi için
1 kase yoğurt
2kaşık un
1adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak ufak bir kapta pirinci haşlayın; akşamdan ıslatmış olduğunuz nohudu da ayrı bir kapta haşlayın. Daha sonra kullanacağınız tencereye haşlanmış pirinci ve nohudu ilave edin. Üzerine sıcak su katarak kaynamaya bırakın. Terbiyesi için karıştırma kabına yoğurdu alın. Üzerine un, yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın. Daha sonra terbiyeye ilk önce soğuk su daha sonra çorbanın suyundan 1kepçe ilave edin ve terbiyeyi ılık hale getirin.
Terbiyeyi tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra üzerine kıyılmış ıspanak yaprakları, maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ilave edin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunun.