Yengeç Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr. ayıklanmış yengeç eti
1adet domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1adet havuç
2adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2diş sarımsak
3 karanfil
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz




HAZIRLANIŞI

Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletin. Bu zaman içinde sebzeleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın, b unları ayrı ayrı az tuzlu su içinde haşlamaya alın. Sonra tel bir süzgeçten geçirilerek sularını süzün; sebzeleri püre yapın. Şarap ve yağı püreye karıştırın. Tuzunu biberini ayarlayın. Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirin.

Anahtar Kelimeler: Yengeç Çorbası tarifi, Yengeç Çorbası nasıl hazırlanır, Yengeç Çorbası nasıl yapılır, Yengeç Çorbası yemek tarifi, Yengeç Çorbası yapılışı