Kaymaklı Dondurma
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5bardak süt
1bardak tozşeker
1bardak krema
1 ç.k. salep
1 p. vanilya
HAZIRLANIŞI
Önce sütü tencerede kaynatmaya başlayın, 10 dakika kaynadıktan sonra içine tozşeker ve salep karışımını ilave edin. Dibini tutturmadan 15 dakika daha karıştırarak pişirin. En son krema ve vanilyasını ekleyin. 5 dakika sonra altını kapatın. Oda ısısına gelene kadar kepçe ile savurarak soğutun. Daha sonra derin dondurucuya koyun. Yarım saat sonra çıkartıp tekrar karıştırıp yine dondurucuya koyun. Ertesi gün nefis dondurmanız hazır. Kuplara pay ederek servis edebilirsiniz.
Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Dondurma tarifi, Kaymaklı Dondurma nasıl hazırlanır, Kaymaklı Dondurma nasıl yapılır, Kaymaklı Dondurma yemek tarifi, Kaymaklı Dondurma yapılışı