ÜZÜMLÜ KEK

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 YUMURTA , 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER ,1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ,KABARTMA TOZU , VANİLYA, ALDIĞI KADAR UN, SÜRÜLEBİLİR ÇİKOLATA , KURU ÜZÜM.




HAZIRLANIŞI

GENİŞCE BİR KABIN İÇİNE 4 YUMURTA KIRILIR ARDINDAN ŞEKER VE YAĞ YAVASCA İLAVE EDİLİR.BU KARIŞIM SARI RENGINI ALANA DEK KARIŞTIRILIR KARIŞTIRMANIN ARDINDAN KABARTMA TOZU VE VANİLYA İLAVE EDİLİR.TEKRAR ÇIRPILMAYA BAŞLANIR.ÇIRPILAN KARIŞIMIN İÇİNE ALDIĞI KADAR UN İLAVE EDİLİR.KIVAMINA GELINCE İSE ÖNCE ÇİKOLATA ARDINDANDA ÜZÜMLER KOYULARAK
FIRINA VERILIR...

Anahtar Kelimeler: ÜZÜMLÜ KEK tarifi, ÜZÜMLÜ KEK nasıl hazırlanır, ÜZÜMLÜ KEK nasıl yapılır, ÜZÜMLÜ KEK yemek tarifi, ÜZÜMLÜ KEK yapılışı