Balık Kroket
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg haşlanmış kefal
2adet taze soğan
2adet patates
2 adet yumurta
1bardak süt
2kaşık tereyağı
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1tutam karanfil tozu
1 tutam tuz
yarım su bardağı su
galeta unu
sıvı yağ (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine tereyağını ve sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerine ekleyin. kılıçıklarından ayrılmış balığı da buraya katın. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak olarak servis edin.