Kahvaltı Poğaçası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5bardak un
2,5bardak ılık süt
2kaşık oda sıcaklığında tereyağı
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1kaşık toz şeker
1 paket maya veya 1 paketten biraz az yaş maya
1adet yumurta sarısı
içi 200gr beyaz peynir + maydanoz




HAZIRLANIŞI

Unu bir kap içine alıp ortasını açın buraya mayayı, sütü, küçük parçalar halindeki tereyağını, sıvıyağı, tuz ve şekeri ilave edip elinizle(ılık su) yoğurun. Hamur cıvık olursa bir miktar daha un katabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 1saat dinlendirin. Peyniri kıyılmış maydanoz ile karıştırın, bir kapta dursun.
Zamanı dolunca hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bir miktar açıp içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Hiç bastırmadan katlayın. Elinizi dik tutup poğaçanın tam ortasına bastırın. Böylece ağzı açılsın. Tüm hamur bitince üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 10 dakika tepside mayalandırın. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kahvaltı Poğaçası tarifi, Kahvaltı Poğaçası nasıl hazırlanır, Kahvaltı Poğaçası nasıl yapılır, Kahvaltı Poğaçası yemek tarifi, Kahvaltı Poğaçası yapılışı