İmam Bayıldı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patlıcan
4adet kuru soğan
2adet domates
2adet yeşil biber
zeytinyağı
tuz, tozşeker




HAZIRLANIŞI

Önce patlıcanları fırında közleyin. Diğer tarafta soğanları piyaz doğrayıp zeytinyağında soteleyin. İçine domateslerden birini ve yeşil biberleri doğrayıp ekleyin. Tuz ve biraz tozşeker ilave edin, orta ateşte 5-6dk pişirin. Közlenmiş patlıcanların ortalarını açıp içine bu harcı doldurun. Üzerini domates dilimi ve biber ile süsleyin tekrar fırın tepsisine dizin. Tepsiye bir miktar su dökün, kapağını kapatıp harlı ateş üzerinde domatesleri de yumuşayana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: İmam Bayıldı tarifi, İmam Bayıldı nasıl hazırlanır, İmam Bayıldı nasıl yapılır, İmam Bayıldı yemek tarifi, İmam Bayıldı yapılışı