Kıymalı Patatesli Kol Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
2kaşık sıvıyağ
1 tatlı k. tuz
su
İç harcı için
1adet büyük boy patates
4adet soğan
300gr. kıyma
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Üzeri için
1adet yumurta




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip bir kaba koyun; üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin, karıştırın; 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve ılık su katarak hamur malzemesini karıştırın. Harcı için patatesi haşlayın, soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavada az yağda soğanları kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra buraya kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesi rendeleyin, tavaya katıp kavurmaya devam edin. Patatesler de kavrulunca tuzunu ayarlayıp kıyılmış maydanoz ekleyerek ocaktan indirin.

Hamuru merdane ile geniş olarak açın. Hamurun üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün, elinizle iyice açın. Karşılıklı iki ucunu içe doğru biraz kapatın. Ilınan harcı 2 ye bölün, bir kısmını hamura ilave edin ve hamurun yarısına kadar rulo yapıp sarın. Diğer kalan hamurun içine de kalan harcı ilave edin ve sarıp rulo yapın. Kol böreğini toplama 4 parçaya bölün.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Patatesli Kol Böreği tarifi, Kıymalı Patatesli Kol Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Patatesli Kol Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Patatesli Kol Böreği yemek tarifi, Kıymalı Patatesli Kol Böreği yapılışı