Elde Kesilmis Makarna

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler

* 2 kasesi un
* İki çay kaşığı tuz
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı cevız
* 1 kase yoğurt
* 1 tene sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yaklasik 100 gr kıyma
* 2 yemek kaşığı tereyağı




HAZIRLANIŞI

1. Once un yumurta ve tuzu azar azar suyu ilave ederek elimizle karış karıştırip hamur haline getiriyoruz. Yaklasik 15 dk yogurduktan sonra, dınlenmesi icin üstünü nemli bir bezle birakiyoruz.Daha sonra hamuru iki parçaya oklava ile manti hamuru incelinde aciyoruz. Bol bol unlamayi unutmayin.

2.Bıçak ile 3 cm genişliğinde şeritler halinde uzunlamasına keselim,kesılmış olan hamuru 3 er tane üst üste koyarak fakat yapışmaması için ara katları biraz unlayalım, bıcağın ucu ile ince ince keselim. Aynı şekilde diğer hamurdada uygulayalım.

3. 1 tencereye makarna suyu koyup kaynaması için ateşe koyalım. Su kaynamaya başlayınca biraz tuzumuzuda koyup, makarnaları ekleyelim. Tencerenin kapağını tam ortmeyelim. Ustü açık kaynasın.

4. Kavurduğumuz kıymanın içine biraz tereyağı ilave edelim.Tamamen sotelendikten sonra karabiber kimyon ilave delim. Bir tatlı kaşığı biber salçası ve domates salcasi ilave edelim.

5. Haşlanmis makarnayı süzgeçten süzdükten sonra biraz soğuk suyun altına tutarız. Yoğurdumuza sarımsak ekleyip makarnamızın birini yoğurtlarız diğerinin üstüne ezilmiş olan cevizi koyduktan sonra üstüne sıvı ve tere yağını kızdırıp makarnayı yağlarız. Afiyet olsun.
Daha detali ve degisik tarifler icin
www.koseminderi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: Elde Kesilmis Makarna tarifi, Elde Kesilmis Makarna nasıl hazırlanır, Elde Kesilmis Makarna nasıl yapılır, Elde Kesilmis Makarna yemek tarifi, Elde Kesilmis Makarna yapılışı