Kuskuslu Dana Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg dana eti
500gr kuskus
125gr margarin
2adet soğan
2adet domates
1kaşık salça
5adet sivribiber
sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Margarini ikiye ayırın. Domatesi kabuğunu soyup iri iri doğrayın. Biberleri de doğrayıp domatese ekleyin. Bir kapta 60gr margarini eritin; etleri kavurmaya başlayın, etler suyunu salıp çeksin. Doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan ölünce salça katıp, 2bardak sıcak su ekleyin, etler orta ısıda haşlansın. Başka bir tencerede ayırdığınız margarini eritin ve kuskusu karıştırarak kavurmaya başlayın. Rengi değişince pişen etlerin üzerine aktarın. Domates ve biberi katın 1-2 karıştırıp üzerlerine biraz daha sıcak su dökün. Suyun miktarı kuskusun üzerine çıkmasın. Orta ısıda pişmeye bırakın. (Kuskus diri olmamalı) kıvamı gelince altını kapatıp dinlendirin ardından servis sunun.

Anahtar Kelimeler: Kuskuslu Dana Kebabı tarifi, Kuskuslu Dana Kebabı nasıl hazırlanır, Kuskuslu Dana Kebabı nasıl yapılır, Kuskuslu Dana Kebabı yemek tarifi, Kuskuslu Dana Kebabı yapılışı