Portakallı kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
Yarım çay bardağı portakal suyu
4 kaşık şeker
Portakal kabuğu rendesi




HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri köpük gibi olana kadar mikserle çırpın.Ardından portakal suyunu, sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.En son un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip iyice çırpın.Bir miktar portakal kabuğu rendesini de ekleyip son kez çırpın.Hazırladığınız karışımı yağlanmış yuvarlak borcama dökün 170 dereceli fırında pişirin.Diğer yanda bir tavada yada arzu ettiğiniz başka bir kapta portakal suyunu ve şekeri şerbet kıvamına gelene kadar pişirin.Biraz soğuduktan sonra portakal kabuğu rendesi ilave edin sıcakken portakal kabuklarını koyarsanız acılaştırıyor.Kek ılıklaştıktan bu karışımı kekin üzerine dökebilirsiniz.Dilimleyerek servis yapın.(İsteğe göre normal un yerine hazır satılan kek unlardan kullanabilirsiniz.Paketlerinde kabartma tozu kullanmaya gerek yoktur yazıyor.Ama ben yine de kabartma tozu koyuyorum harika oluyor.Kek un kullanıldığında daha bir yumuşak oluyor.)

Anahtar Kelimeler: Portakallı kek tarifi, Portakallı kek nasıl hazırlanır, Portakallı kek nasıl yapılır, Portakallı kek yemek tarifi, Portakallı kek yapılışı