Barbunya Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7kaşık tarhana
2 adet sivri biber
½ demet dereotu
½ bardak barbunya
2 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot,
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

Barbunyayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın, suyunu süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip devamlı karıştırarak kaynatın. Su kaynayınca kıyılmış dereotu, barbunya ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Malzemeler özleşince kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Barbunya Çorbası tarifi, Barbunya Çorbası nasıl hazırlanır, Barbunya Çorbası nasıl yapılır, Barbunya Çorbası yemek tarifi, Barbunya Çorbası yapılışı