Ayva Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 kg. ayva
2 kg. toz şeker
1,5 lt. su
10 karanfil
1 adet limon suyu




HAZIRLANIŞI

Ayvaların kabuklarını soyun; sonra rendeleyin. Tencereye suyu alın; buraya rendelenmiş ayvaları ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini de içine katın. Ayvaları ilk önce su ile beraber kaynamaya bırakın.
Ayvalar haşlanınca tencereye şeker ilave edin. Üzerine karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu damlatın. Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza boşaltın. Soğuduklarında kapağını kapatırsınız.

Anahtar Kelimeler: Ayva Reçeli tarifi, Ayva Reçeli nasıl hazırlanır, Ayva Reçeli nasıl yapılır, Ayva Reçeli yemek tarifi, Ayva Reçeli yapılışı