Zeytinyağlı Karnabahar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet orta boy karnabahar
2adet havuç
1 kase arpacık soğan
3 diş sarımsak
3adet doğranmış domates
zeytinyağı
tuz, şeker
su




HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını bir tencerede kızdırın; bütün haldeki arpacık soğanları, doğranmış sarımsakları ve küp doğranmış havuçları ekleyip havuçların sarı rengi çıkana kadar soteleyin. Üzerine çiçeklerine ayrılmış karnıbaharları ilave edin; 1-2 karıştırdıktan sonra küp domatesleri üzerine dökün. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Üzerine az miktarda sıcak su verip karnabahar yumuşayana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Karnabahar tarifi, Zeytinyağlı Karnabahar nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Karnabahar nasıl yapılır, Zeytinyağlı Karnabahar yemek tarifi, Zeytinyağlı Karnabahar yapılışı