Zeytinyağlı Karnabahar
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet orta boy karnabahar
2adet havuç
1 kase arpacık soğan
3 diş sarımsak
3adet doğranmış domates
zeytinyağı
tuz, şeker
su
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın; bütün haldeki arpacık soğanları, doğranmış sarımsakları ve küp doğranmış havuçları ekleyip havuçların sarı rengi çıkana kadar soteleyin. Üzerine çiçeklerine ayrılmış karnıbaharları ilave edin; 1-2 karıştırdıktan sonra küp domatesleri üzerine dökün. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Üzerine az miktarda sıcak su verip karnabahar yumuşayana kadar pişirin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Karnabahar tarifi, Zeytinyağlı Karnabahar nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Karnabahar nasıl yapılır, Zeytinyağlı Karnabahar yemek tarifi, Zeytinyağlı Karnabahar yapılışı