Hamsili Pilav
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg. hamsi
mısır unu
Pilavı için
3 su b.pirinç
2 çorba k.kuş üzümü
2 çorba k.dolmalık fıstık
1adet soğan
1 çorba k.tereyağı
dereotu
tuz
su
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin, bu arada soğanı soyup ince kıyın. Bir tencere içinde soğanı tereyağıyla kavurun. Kavrulunca üzerine süzdüğünüz pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun. Sonrasında fıstığı ve kuş üzümü ekleyerek biraz daha kavurun. Kavrulunca üzerine suyunu vererek pişirin. Tuzunu ayarlayın, önce orta ateşte ardından kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince içine kıyılmış dereotunu serpin.
Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın, duru suyunu akana kadar yıkayıp süzün. Parlak kısımlarını mısır ununa bulayın. Fırın kabının içini hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın. Pilavı içine döküp üstünü de hamsi ile kaplayın. 180 derecede pişirin.