Çilav
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İran Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
Tuz
3 kaşık tereyağı
1,5 litre su
HAZIRLANIŞI
Pirinci akşamdan ıslatın; pişireceğiniz vakit suyunu süzersiniz. Derin bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinci atın. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika haşlayın. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp suyunu süzün, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye koyun. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ gezdirin. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapılır.
Anahtar Kelimeler: Çilav tarifi, Çilav nasıl hazırlanır, Çilav nasıl yapılır, Çilav yemek tarifi, Çilav yapılışı