Sarımsaklı Ekmek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5 su bardağı süt
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı sarımsak tozu
30 gr yaş maya
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzerine 1 adet yumurtanın sarısı, çörek otu




HAZIRLANIŞI

Sütü geniş bir tencerede ısıtın. Mayayı küçük parçalar halinde süte ilave edin, bunları 10dk bekletin. Unu, kuru bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. 2 çorba kaşığı margarini una ilave edin. Mayayı ekleyin. Tuzu, sarımsak tozu ve kaşar peyniri rendesini katın, iyice yoğurun. Ilık bir yerde 30dk mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Sarımsaklı Ekmek tarifi, Sarımsaklı Ekmek nasıl hazırlanır, Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır, Sarımsaklı Ekmek yemek tarifi, Sarımsaklı Ekmek yapılışı