Beşamel Sos
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3/4kahve fincanı un
2 yemek kaşığı Yağ
1,5 bardak Süt
1 kahve fincanı Kaşar Peynir rendesi
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir küçük tencereye yağ ile unu koyun; un hafifçe pembeleşinceye kadar (2 dakika kadar) kavurun. Üzerine karıştırarak süt ve tuz ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edersiniz.
Anahtar Kelimeler: Beşamel Sos tarifi, Beşamel Sos nasıl hazırlanır, Beşamel Sos nasıl yapılır, Beşamel Sos yemek tarifi, Beşamel Sos yapılışı