Zeytinyağlı Yeşil Mercimek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
Üzerine sirke ya da limon
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayıp ılık suya yatırın, 1-2 saat beklesin, suyunu süzersiniz. Patates ve havucu soyup, tavla zarı büyüklüğünde keselim. Kuru soğanı yemeklik olarak kesip, 1/2 su bardağı zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince, içine suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri, yeterince tuzu ve suyunu ilave edip, pişirmeye başlayalım. Mercimeklerin pişmelerine yakın havuçları, 5 dakika sonra da patatesleri, sarımsakları ve kalan zeytinyağını da tencereye ilave edip, hepsini bir arada pişirin.
Yemek pişince soğutup, sirke veya limon sıkarak, servis edin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yeşil Mercimek tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek yemek tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek yapılışı