Zeytinyağlı Yeşil Mercimek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
Üzerine sirke ya da limon
Yeterince tuz




HAZIRLANIŞI

Mercimeği ayıklayıp ılık suya yatırın, 1-2 saat beklesin, suyunu süzersiniz. Patates ve havucu soyup, tavla zarı büyüklüğünde keselim. Kuru soğanı yemeklik olarak kesip, 1/2 su bardağı zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince, içine suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri, yeterince tuzu ve suyunu ilave edip, pişirmeye başlayalım. Mercimeklerin pişmelerine yakın havuçları, 5 dakika sonra da patatesleri, sarımsakları ve kalan zeytinyağını da tencereye ilave edip, hepsini bir arada pişirin.
Yemek pişince soğutup, sirke veya limon sıkarak, servis edin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yeşil Mercimek tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek yemek tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Mercimek yapılışı