Alabalık Buğulaması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağı
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber




HAZIRLANIŞI

Domatesler halka halinde kesin ve yağlanmış tavaya dizin. Alabalık filetoları da domateslerin üzerine yerleştirin.
Çarliston biberleri ise çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler halinde kesip balıkların üstüne yerleştirin. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defneyaprakları ilave edilir. Üzerlerini geçecek kadar su gezdirin, limon suyu dökün, tuz ve biberini ayarlayın; en sona kapağını kapatıp hafif ateşte 30 dakika pişirin.

Anahtar Kelimeler: Alabalık Buğulaması tarifi, Alabalık Buğulaması nasıl hazırlanır, Alabalık Buğulaması nasıl yapılır, Alabalık Buğulaması yemek tarifi, Alabalık Buğulaması yapılışı