Böğürtlenli Pasta
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
600 gr Böğürtlen
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya
HAZIRLANIŞI
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyla karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatine sıkın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini bir kap içinde labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup iyice karıştırın.
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın, yumuşasın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.