Sirkeli Kelle
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
(Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe
Miyane (tereyağı+un)
Sirke
Sarımsak
Kırmızı toz biber
Kara biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kelle ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar bol suda haşlayın; ardından küçük parçalar hâlinde doğrayın. Tereyağı ve unla hazırladığınız miyaneye, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir.
Anahtar Kelimeler: Sirkeli Kelle tarifi, Sirkeli Kelle nasıl hazırlanır, Sirkeli Kelle nasıl yapılır, Sirkeli Kelle yemek tarifi, Sirkeli Kelle yapılışı