Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet kuru soğan
1 limon
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım’şar demet maydanoz ve dereotu
Birer çay kaşığı yeni bahar, kara biber
HAZIRLANIŞI
Kabak oyacağı kullanarak patlıcanların içini çıkartın. Kararmamaları için, patlıcanları tuzlu suda bekletin. İçi hazırlamak için Bir tencereye zeytinyağı koyun, az kızdırın. Fıstığı ilâve edin. Fıstıklar pembeleşince, yemeklik doğranmış kuru soğanı katın. Kuru soğan kavrulunca, pirinci ve kuş üzümünü ekleyip kavurun. Tuz ve baharatı ekleyip, yeteri kadar su ile, 15-20 dakika ağır ateşte pişirin.
Harç pişince içine kıyılmış maydanoz ve dereotu karıştırarak soğumaya bırakın.
Hazırladığınız harcı, dolmanın içine doldurup ağızlarını patlıcan ile kapatın. Kullanacağınız tencereye düzgünce dizin. Üzerine, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve suyunu koyup 30-45 dakika pişirin.