Aşçı Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet kıvırcık
2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates
1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım)
4 adet sivribiber (tohumu alınmış)
3 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış)
Yarım bağ dereotu, ince kıyım
Sosu için
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Yeterince tuz




HAZIRLANIŞI

Önceden yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kıvırcığı dörde bölüp ince ince kıyın. Domatesleri dörde bölüp ince kıyın. Salatalığı dörde bölüp ince ince kıyın. Sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu da ince ince kıyarak hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun.
Sosun yapılışı Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup; iyice çırpıp salatanın üzerine dökün. Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp sosun her yere işlemesine özen gösterin. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Aşçı Salatası tarifi, Aşçı Salatası nasıl hazırlanır, Aşçı Salatası nasıl yapılır, Aşçı Salatası yemek tarifi, Aşçı Salatası yapılışı