Arnavut Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Hamur malzemeleri
1kg un
tuz
su

Peynirli iç harcı
350gr peynir, ezilmiş
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
arzuya göre doğranmış maydanoz

Ayrıca
1 su bardağı sıvıyağ
nişasta




HAZIRLANIŞI

Unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenarda bekletin. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımlardan on beşer beze çıkartın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürmeyin) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin. Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Arnavut Böreği tarifi, Arnavut Böreği nasıl hazırlanır, Arnavut Böreği nasıl yapılır, Arnavut Böreği yemek tarifi, Arnavut Böreği yapılışı