Patlıcan Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kilo patlıcan
1,5 kilo şeker
1/2 limon
2-3 adet karanfil
1 paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Patlıcanların tüm kabuklarını soyup 4 cm uzunluğunda doğrayın.
Bir tencerede suyu kaynatın patlıcanları diriliğiğni kaybetmeyecek şekilde haşlayın
Haşladığınız patlıcanların suyunu bir bez yardımıyla sıkıp soğuk suya atın. Tekrar süzün.Sularının iyice çıkması için tekrar sıkın.
Diğer tarafta 1,5 kilo şekeri tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ile balını yapın. Patlıcanları ilave edin. kısık ateşte 30 dakika kaynatım. Karanfil ve vanilyayı ilave edin. Sıcakken kuru kavanozlara doldurup ağzını kapatın. Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Reçeli tarifi, Patlıcan Reçeli nasıl hazırlanır, Patlıcan Reçeli nasıl yapılır, Patlıcan Reçeli yemek tarifi, Patlıcan Reçeli yapılışı