Tavuk Kroket
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 soğan
1 yumurta
1 haşlanmış patates
tuz,karabiber
galeta unu
Panelemek için
un
yumurta
galeta unu
Kızartmak için
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirin ve bir kap içine boşaltın. Üzerine soğan rendesi, haşlanmış patates rendesi, ince çekilmiş ceviz, yumurta, tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğurun. Yuvarlayıp şekil verdikten sonra buzdolabında bir süre bekleterek sertleşmesini sağlayın.
Sertleşen kroketleri önce una, daha sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın.
Anahtar Kelimeler: Tavuk Kroket tarifi, Tavuk Kroket nasıl hazırlanır, Tavuk Kroket nasıl yapılır, Tavuk Kroket yemek tarifi, Tavuk Kroket yapılışı