Mengen Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su b. pirinç
200 gr. kuzu eti
1 soğan
1 kase mantar
3 domates
1 su b. ceviz
1 çorba k. tereyağı
tuz, karabiber
dere otu
sıvıyağ
su




HAZIRLANIŞI

Tencereye eti alın; üzerine küp küp doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Üzerine doğranmış olan mantarları katın ve yine küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin. En sona sıcak su ilave edip pişirin.
Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın. Üzerine pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Üzerine etli karışımı döküp pişirin. Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi serperek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Mengen Pilavı tarifi, Mengen Pilavı nasıl hazırlanır, Mengen Pilavı nasıl yapılır, Mengen Pilavı yemek tarifi, Mengen Pilavı yapılışı