MAYDONOZLU LOKMA
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 DEMET MAYDONOZ 1 ADET YUMURTA 1 ÇAY BARDAGI YOGUT 200 GR BEYAZ PEYNIR(UFALANMIS) 1 PAKET KABARTMA TOZU 1,5 SU BARDAGI UN SIVI YAG(KIZARTMAK İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Maydonoz,yumurta,yogurt,peyaz peynır,kabartma tozu ve unu iyice yogurun, ele yapısmıyacak bıcımde hamur elde edelım. Hamurdan,ıslak çorba kaşıgı yardımıyla parçalar alıp,kızgın yagda,orta ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ve delikli kepçe ile havlu kagıt uzerıne cıkartın fazla yaglarını suzerek servıs yapın AFİYET OLSUN