Karnabahar Salatası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet orta boy karnabahar
1çay bardağı zeytinyağı
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı mayonez
1çay kaşığı hardal
1çimdik tuz
½ limon
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı parçalara ayırıp yıkayınız ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanan karnabaharı bir kevgire alınız.
Diğer tarafta zeytinyağı, yoğurt, mayonez, hardal, limon suyu ve tuzu iyice çırparak karıştırınız. Karnabaharı tekrar tencereye koyup üzerine karışımı dökünüz. Hiç kaşık değdirmeden tencerenin kapağını kapatınız ve silkeleyerek karışımın, karnabaharla iyice karışmasını sağlayınız.
Malzeme karışınca bir köşeye alın ve arzuya göre üzerini süsleyebilirsiniz. Süsleme için maydanoz, yeşil zeytin, kırmızıbiber parçacıkları kullanabilirsiniz.
Üzerini süslediğiniz karnabahar salatası servis için hazırdır.